Nepřihlášený uživatel
přihlásit se / registrovat

Gastroenterologie
a hepatologie

Gastroenterology and Hepatology

Gastroent Hepatol 2018; 72(3): 264.

Nový člen redakční rady časopisu



+ Pracoviště

Vážení a milí čtenáři,
rádi bychom Vám představili nového člena redakční rady a od letošního ročníku zároveň i koeditora sekce Klinická a experimentální gastroenterologie pro Slovenskou republiku, MUDr. Petra Bánovčina. Více informací se o něm dočtete v jeho životopisu níže.
 
MUDr. Peter Bánovčin, PhD.
odpovědný za sekci Klinická a experimentální gastroenterologie (SR)
Štúdium medicíny ukončil v roku 2006 na JLF UK v Martine. Následne nastúpil na Internú kliniku – gastroenterologickú JLF UK v Martine ako interný doktorand, v roku 2011 ukončil postgraduálne štúdium s obhajobou PhD. V roku 2015 zložil atestačnú skúšku v odbore gastroenterológia. Od ukončenia postgraduálneho štúdia pracuje ako odborný asistent na Internej klinike – gastroenterologickej JLF UK v Martine a od roku 2017 zastáva pozíciu zástupcu prednostu pre pedagogickú činnosť. V rokoch 2010–2011 absolvoval študijný a výskumný pobyt na The Johns Hopkins University v Baltimore zameraný na štúdium pažerákovej inervácie a mechanizmov viscerálnej nocicepcie. V rokoch 2012–2015 absolvoval kratšie študijné pobyty na Northwestern University v Chicagu u prof. Pandolfina a na The Johns Hopkins University u prof. Clarkea zamerané na motilitu pažeráka, ako aj na Katholieke Universiteit Leuven v Belgicku u prof. Farrého so zameraním na pažerákovú slizničnú integritu a rezistenciu. Vo svojej výskumnej a klinickej činnosti sa zameriava predovšetkým na patomechanizmy gastroezofágovej refluxovej choroby, poruchám motility pažeráka, funkčným ochoreniam gastrointestinálneho traktu, viscerálnej hypersenzivite a nocicepcii. Je autorom viacerých indexovaných publikácií a pravidelne sa aktívne zúčastňuje na United European Gastroenterology Week a Digestive Disease Week. Je členom Slovenskej gastroenterologickej spoločnosti, Európskej spoločnosti pre neurogastroenterológiu a motilitu a Európskej spoločnosti pre gastrointestinálnu endoskopiu.

Erratum

V časopise Gastroenterologie a hepatologie 2/2018 v článku Gastrointestinálne prejavy familiárnej stredomorskej horúčky –  problém aj v strednej Európe? byla v části Liečba chybně uvedena terapeutická dávka kolchicinu 0,5–1 mg/kg/den u dětí a 1–2 mg/kg/den u dospělých. Správné hodnoty byly v PDF i fulltextu článku na webových stránkách časopisu opraveny na 1–2 a 0,5–1 mg/den.

Pro přístup k článku se, prosím, registrujte.

Výhody pro předplatitele

Výhody pro přihlášené

Kreditovaný autodidaktický test