Anonymous User
Login / Registration

Gastroenterologie
a hepatologie

Gastroenterology and Hepatology

Gastroent Hepatol 2013; 67(2): 95-97.

Standardní diagnostický a terapeutický postup u chronické infekce virem hepatitidy C (HCV) – aktualizace

Petr Urbánek Orcid.org  1, Petr Husa2, Jan Galský Orcid.org  , Jan Šperl Orcid.org  3, Petr Kümpel Orcid.org  4, Vratislav Němeček Orcid.org  , Stanislav Plíšek Orcid.org  5, Miroslava Volfová Orcid.org  6, Václav Hejda Orcid.org  7

+ Affiliation

V roce 2012 byl v časopise Gastroenterologie a hepatologie publikován Standardní diagnostický a terapeutický postup u chronické infekce virem hepatitidy C (HCV) (Gastroent Hepatol 2012; 66(3): 214-229), který reflektuje do té doby publikované zkušenosti s kombinační léčbou chronické HCV infekce používající první přímo působící virostatika boceprevir a telaprevir.

V nedávné době byly publikovány výsledky studie PROVIDE hodnotící účinnost a bezpečnost podání trojkombinace u pacientů, jejichž předchozí odpověď na protivirovou léčbu byla klasifikována jako null response. Jedná se o studii velmi významnou, protože její výsledky umožnily jednoznačné rozšíření indikací bocepreviru i o tuto kategorii pacientů. Vzhledem k této skutečnosti se pracovní skupiny pro virové hepatitidy ČHS ČLS JEP a SIL CLS JEP rozhodly aktualizovat příslušnou kapitolu standardů z roku 2012. Nové znění kapitoly 8 proto předkládáme nyní. Kompletní text aktuálních guidelines je k dispozici na www.ces-hep.cz.

To read this article in full, please register for free on this website.

Benefits for subscribers

Benefits for logged users

Credited self-teaching test