Nepřihlášený uživatel
přihlásit se / registrovat

Gastroenterologie
a hepatologie

Gastroenterology and Hepatology

Gastroent Hepatol 2017; 71(3): 256.

Výměna koeditorů na pozici zástupce šéfredaktora pro Slovenskou republiku

Milan Lukáš Orcid.org  1

+ Pracoviště

Vážení čtenáři,
k 31. květnu 2017 ukončil své členství v redakční radě časopisu Gastroenterologie a hepatologie prof. MUDr. Peter Mlkvý, CSc. Na pozici zástupce šéfredaktora pro SR působil od roku 2011 a za 6 let činnosti významně přispěl k rozvoji našeho společného periodika. Jménem čtenářů, redakční rady a nakladatelství Ambit Media, a. s. bych chtěl prof. Mlkvému za veškerou jeho činnost poděkovat a popřát do dalšího pracovního a osobního života hodně úspěchů a pevné zdraví.
Od 1. června 2017 tuto pozici zaujal prim. MUDr. Miloš Greguš, PhD., přední slovenský odborník na idiopatické střevní záněty (IBD) a dlouholetý předseda slovenské Pracovní skupiny pro IBD Slovenské gastroenterologické společnosti. Redakce časopisu se těší na spolupráci s ním a vítá ho na palubě. Přejeme hodně pracovních úspěchů v nové funkci!

 
prof. MUDr. Milan Lukáš, CSc.
šéfredaktor časopisu
 

MUDr. Miloš Greguš, PhD.
odpovědný za sekci Gastrointestinální onkologie (SR)
zástupce vedoucího redaktora pro SR
Štúdium medicíny na LF UK v Bratislave ukončil v roku 1986. Od roku 1986 pracoval na Internom oddelení Nemocnice s poliklinikou v Nitre. Atestáciu v odbore gastroenterológia zložil v roku 1995. Od roku 2000 do roku 2004 pôsobil ako primár Gastroenterologického oddelenia FN v Nitre a od roku 2004 pôsobí ako primár Gastroenterologického a hepatologického centra Nitra. V roku 2010 sa stal členom tímu gastroenterologického a hepatologického oddelenia V. internej kliniky UN Bratislava, nemocnica Ružinov. Doktorandské štúdium ukončil v septembri 2010. Pôsobil ako krajský gastroenterológ Ministerstva zdravotníctva SR Nitrianskeho kraja. Od roku 2005 pôsobí ako odborný konzultant v medicínskom odbore „gastroenterológia“ pre Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. V období 2004–2014 zastával funkciu predsedu Pracovnej skupiny pre nešpecifické črevné zápaly pri Slovenskej gastroenterologiekej spoločnosti (SGS) a národného reprezentanta Slovenska v ECCO (European Crohn’s and Colitis Organisation). Je členom Slovenskej lekárskej komory, Slovenskej lekárskej spoločnosti (SLS), SGS, Internistickej spoločnosti, Hepatologickej spoločnosti pri SLS, Onkologickej sekcie SGS. Je členom ECCO, ESGE (European Society of Gastrointestinal Endoscopy), AGA (American Gastroenterological Association) a CCFA (The Crohn’s and Colitis Foundation of America). Od roku 2005 prezentoval výsledky svojej práce v množstve prednášok doma i zahraničí. Je autorom a spoluautorom odborných článkov publikovaných v slovenskej i zahraničnej tlači. Je spoluautorom metodického listu Racionálnej farmakoterapie nešpecifických zápalov 2004 a 2016. Posledný článok, ktorého je spoluautorom, bol publikovaný 17. mája 2017 v časopise The LANCET.

Pro přístup k článku se, prosím, registrujte.

Výhody pro předplatitele

Výhody pro přihlášené

Kreditovaný autodidaktický test